Welke soorten incontinentiemateriaal zijn er?

Van matrashoes tot broekluiers

Om de gevolgen van incontinentie zo veel mogelijk in te perken zijn er allerlei soorten incontinentiemateriaal verkrijgbaar om hierbij te helpen. Het materiaal is bijzonder geschikt om urine of ontlasting direct op te vangen en volledig te absorberen. Zo wordt voorkomen dat een klein ongelukje vervelende gevolgen heeft op de kleding en op het humeur van de senior.

 

Om een goede keuze te maken tussen al het incontinentiemateriaal is het handig om te weten welke producten er precies verkrijgbaar zijn. Zo kun je tussen alle verschillende soorten een goede keuze maken die het beste aansluit bij jouw huidige situatie of de situatie van jouw partner. Het is altijd raadzaam om meerdere soorten te proberen, zo kun je zelf uitzoeken wat nu het beste aansluit bij jouw lichaam en de frequentie waarop het probleem zich voordoet.

 

De verschillende soorten

Er zijn een aantal materialen tegen incontinentie:

Luier/Luierbroek

De luier is een klassiek hulpmiddel dat vroeger vooral voor kinderen werd gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook volwassen versies verkrijgbaar die helpen om lekken te voorkomen wanneer men een klein ongelukje heeft. Het zal gedurende de nacht een perfecte bescherming bieden die op geen enkel moment verdwijnt. Met deze luiers heb je gegarandeerd een goede nachtrust, je hoeft niet wakker te liggen met zorgen over de incontinentie.

 

Matrashoes

Gedurende de nacht is er niets aan de ongelukjes te doen, het lichaam heeft de grip op deze functies lichtelijk verloren en af en toe verlies je wat urine en ontlasting. Dit urineverlies kan op een gegeven moment steeds meer worden, langzaamaan verlies je de controle over de urinebuizen. Om te voorkomen dat de urine in het matras gaat zitten kun je een speciale matrashoes gebruiken. Deze hoes sluit het matras volledig af en laat hierdoor geen vloeistoffen door. Wanneer er onverhoopt urine gelekt wordt dan zal de speciale hoes al de urine opnemen. De volgende dag gooi je de hoes in de was en is deze weer te gebruiken.

 

Slip

Het kan gedurende de dag lastig zijn om een luier te dragen, de kleine broekjes zitten niet altijd ideaal en wanneer je strakke kleding draagt valt het middel erg op. Het perfecte alternatief bestaat gelukkig; de slip. Dankzij het handige ontwerp van deze slip kan urine altijd perfect worden geabsorbeerd. Zo wordt voorkomen dat de urine doorloopt tot aan de broek en er natte plekken ontstaan. De slip zit perfect strak om het middel en is net zo strak als een normale slip.

 

Inleggers

Voor mannen en vrouwen die gedurende de dag last ondervinden van kleine ongelukjes is de inlegger een geweldig middel. Dit incontinentiemateriaal biedt de geweldige mogelijkheid om gedurende de dag constant een droog gevoel te hebben, ook wanneer er per ongeluk wat urine of ontlasting lekt. De inlegger absorbeert alle vloeistoffen snel en voorkomt dat deze zich verder verspreiden.