Wasbaar incontinentiemateriaal

Na gebruik weer eenvoudig wassen

Met incontinentiemateriaal help je een perfect hulpmiddel bij nadelige gevolgen van incontinentie paraat. Het materiaal biedt een goede bescherming tegen deze gevolgen, denk hierbij aan het absorberen van urine en het opvangen van ontlasting. Veel soorten worden geproduceerd met plastic en speciale absorptievlakken die maar eenmalig werken. Dit betekent dat je geregeld een nieuwe voorraad moet aanschaffen om altijd de juiste artikelen in huis te hebben.

Gelukkig is er tegenwoordig ook wasbaar incontinentiemateriaal, hierbij kun je het materiaal uitgebreid gebruiken en vervolgens in de wasmachine gooien. Na een goede wasbeurt is alles weer schoon en fris.

 

Welke producten zijn hier geschikt voor?

Niet iedere soort incontinentiemateriaal is geschikt om in de wasmachine te stoppen. Zorg daarom altijd eerst dat je goed leest of het materiaal wel wasmachinebestendig is. Als je nog wasbaar materiaal moet aanschaffen dan zijn de volgende producten aan te raden:

Speciale matrashoes

Met een goede matrashoes voorkom je dat urine in het matras trekt. De hoes absorbeert zonder problemen iedere vloeistof die het lichaam ontsnapt. Zo ben je gegarandeerd van een heerlijke nachtrust. De hoes is redelijk goedkoop en continu te hergebruiken. Wanneer vloeistof in de hoes trekt kun je dit met een enkele wasbeurt weer verschonen.

 

Herbruikbare luiers

Er zijn ook handige luiers voor incontinentie die nogmaals te gebruiken zijn. Deze wasbare luiers zijn ideaal voor eenieder die gedurende de dag of ‘s nachts in bed gebruikmaakt van een luier. Omdat deze grote luiers, welke speciaal worden geproduceerd voor volwassen, vrij duur zijn kan het een mooie besparing zijn om wasbare luiers te kopen.

 

Ondergoed voor in de was

De speciale slips en onderbroeken die helpen bij incontinentie zijn gemakkelijk te wassen en ook geschikt voor de wasmachine. Zo kun je telkens weer gebruikmaken van schone middelen die nog steeds dezelfde absorptie leveren. Gedurende de dag – maar ook ‘s nachts – ben je dus altijd droog.

 

One thought on “Wasbaar incontinentiemateriaal

  1. matthijs schreef:

    omdat ik mezelf heb aangeleerd om het dragen van luiers niet als een belemmering te zien of het vervelend te vinden heb ik niet erg veel moeite meer met het feit dat ik incontinent ben

Comments are closed.