Beschermer of incontinentiematras?
Gedurende de nacht kan incontinentie regelmatig voorkomen. Doordat de functies niet meer perfect werken zal er tijdens de slaap vaker dan overdag een klein lek van urine of ontlasting zijn. Wanneer lichte incontinentiematerialen, zoals strips of luiers, niet meer helpen dan is het nodig om op zoek te gaan naar groter materiaal. Met een nieuw matras of een goede bescherming heb je gedurende de nacht een optimale bescherming tegen ongelukjes.
Voor een goede oplossing tegen deze ongelukjes kun je het beste kiezen voor een matrashoes die beschermt bij incontinentie. Zo zullen de gelekte vloeistoffen van urine en overlast niet in het matras trekken. Deze hoes is verkrijgbaar voor eenpersoons- en tweepersoonsmatrassen. Het is een ideale manier om het matras te beschermen tegen deze vloeistoffen en zo ook direct alle vloeistoffen op te vangen. Het hoeslaken is speciaal gemaakt voor incontinentie.
Het biedt:
- Goede ventilatie tegen zweten
- Geluidsloos bewegen door het materiaal
- Goede vochtopname tegen schimmel in matras
Met een goede matrasbeschermer kun je jezelf en je partner dus goed beschermen tegen kleine lekjes, hiermee zul je ook direct het matras redden van schimmel die opbouwt door vocht.
Speciaal incontinentiematras
Er zijn ook voldoende mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een nieuw matras. De meest voorkomende oplossing hierbij is om het gewenste matras te kopen en vervolgens een incontinentie matrashoes te nemen met dezelfde afmetingen. Hierbij kun je dus perfect genieten van je gewenste matras en heb je gedurende de nacht toch nog de optimale bescherming die je nodig hebt.
Daarnaast zijn er ook matrassen die inclusief de speciale matrashoes worden geleverd. Deze hoes kun je gemakkelijk van het matras afhalen en in de was stoppen, zo kun je na iedere nacht een schoon laken om het matras doen. Dit matras staat ook wel bekend als het zorgmatras.
Wat is beter: de matrasbeschermer of het matras?
Je wilt natuurlijk wel de beste bescherming gedurende de nacht, zo weet je zeker dat niets zal lekken. Om hierover te beschikken is het handig om te weten wat ervoor zorgt dat je deze bescherming krijgt.
We raden aan om een matras te nemen dat je zelf wenst, en dus niet direct te kiezen voor het incontinentiematras of zorgmatras. Hier is een goede reden voor, bij het zorgmatras krijg je namelijk niet zelf de vrije keuze om een lekker matras te kiezen. Je wilt gedurende de nacht wel volledig naar wens en lekker slapen, daarom is het fijn als je zelf een matras kunt uitkiezen.
Nadat je het gewenste matras hebt gevonden kun je op zoek gaan naar een geschikte matrashoes. Omdat de meeste incontinentiematrassen ook maar voor één persoon zijn is het voor stellen altijd aan te raden om gewoon een normaal matras te kopen en hier vervolgens een matrasbeschermer overheen te doen.
Wat zijn de kosten?
Voor een nieuwe matrashoes die beschermt tegen incontinentie betaal je ongeveer 100 euro. Dit is voor een compleet waterdichte hoes die dus ook aan alle zijdes is afgesloten. Met een rits voorkom je dat vloeistoffen in het matras komen. Er zijn ook goedkopere varianten, hiervoor betaal je ongeveer 20 euro. Dit is een waterdicht hoeslaken dat de bovenkant van het matras beschermt.
Nu is er zelfs een incontinentie matrasbeschermer die er voor zorgt dat je niet gaat zweten. Deze incontinentie matrasbeschermer heeft een 3D brijstructuur waardoor er meer ventilatie onder je lichaam mogelijk is.
ik ben ook volledig urine incontinent , maar doordat ik luiers draag heb ik er geen last van
als je er voor zorgt dat je de luiers goed aandoet , dan is dat voor mij geen enkele belemmering
want ik vind het niet vervelend om luiers te dragen , zo ga ik er mee om