Incontinentiemateriaal voor mannen

De juiste middelen voor mannen met incontinentie

Mannen kunnen op latere leeftijd behoefte hebben aan incontinentiemateriaal. Naarmate de leeftijd vordert komen langzaam kwaaltjes naar boven, wanneer men op leeftijd is dan wordt een van deze kwaaltjes de aandoening incontinentie. Deze aandoening kan leiden tot redelijk wat irritatie, op ongewenste moment kan urine of ontlasting via de afvoerwegen lekken.

Om te voorkomen dat dit veel overlast tot gevolg heeft kun je speciaal incontinentiemateriaal gebruiken. Voor mannen zijn er verschillende producten verkrijgbaar die helpen om lekkages goed te bestrijden en de overlast van incontinentie zo veel mogelijk in te perken.

Speciaal ontworpen voor mannen

De meeste incontinentiematerialen zijn voor zowel de man als de vrouw, het is in veel gevallen wenselijk dat er materiaal gebruikt wordt dat afgestemd is op de wens en het lichaam van de man. Zo zijn er speciale luiers en luierbroekjes die rekening houden met het mannelijk lichaam en hierdoor beter geschikt zijn voor mannelijke senioren met incontinentie.

Materiaal dat op kleine plekken op het lichaam wordt gedragen zijn vooral belangrijk voor mannen, zo zijn mannenluiers over het algemeen zeer gewenst wanneer men leidt aan incontinentie. Deze luiers sluiten perfect aan bij de vorm van de man.

Welk materiaal werkt het meest efficiënt?

Als je belang hebt bij goed incontinentiemateriaal dan is het fijn als je direct het meest efficiënte middel kunt kopen. Het is hierbij belangrijk je eigen wensen voorop te stellen. Als je liever niet met een volwassenluier wilt rondlopen dan kun je beter kiezen voor andere middelen. Een luier is niet opvallend en kan gemakkelijk onder kleding gedragen worden, toch is dit niet altijd wenselijk. In dit geval kun je speciale inleggers aanschaffen, deze passen eenvoudig in het ondergoed en bieden geweldige absorptie en ideale bescherming tegen urinelekkage.

Met speciale incontinentiestrips kunnen mannen voorkomen dat urine of ontlasting zomaar gaat lekken. Wanneer de afvoer van de ontlasting ongewenst van start gaat zal de strip alles netjes opvangen. Doordat de strip perfect op het lichaam wordt geplakt en hiermee iedere doorgang dichtzet kan eenvoudig worden voorkomen dat de urine of ontlasting uit de strip gaat lekken.

Dan zijn er ook nog incontinentiebroekjes, deze staan ook bekend als luierbroekjes. Dit incontinentiemateriaal is voor mannen bijzonder geschikt, het is een eenvoudig en bijzonder effectief middelen bij gevolgen van incontinentie. Het helpt je om gedurende de dag overlast van de aandoening te voorkomen, daarnaast kun je de middelen ook prima gedurende de nacht dragen om zo ook tijdens de slaap te voorkomen dat urine of ontlasting gaat lekken. Zo blijf je altijd hygiënisch schoon. Kijk bij het kopen van incontinentiemateriaal voor mannen altijd goed naar de maat en afmetingen van het product, zo weet je zeker dat het aansluit bij de bouw van de man.

One thought on “Incontinentiemateriaal voor mannen

  1. matthijs schreef:

    toen ik ouder werd ben ik zonder probleem toen ik incontinent werd luiers gaan dragen

Comments are closed.